Iedereen is welkom bij Alpha Maurik

Op Alpha ontdek je de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen: eten, een inleiding en een kleine groep. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Het is de plek waar je jezelf mag zijn. De plek waar je alles mag delen. De plek waar je mag twijfelen. De plek waar je welkom bent. En bovenal: de plek waar alle verhalen samenkomen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over allerlei inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen meningen en vragen. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet nieuwe mensen, met wie je echte, eerlijke gesprekken aangaat. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen: – Is er meer? – Geloof in God? – Wie is Jezus? – Bidden: waarom en hoe? – De Bijbel lezen: waarom en hoe? – Hoe zit het met de kerk?

Op 3 oktober starten wij met een Alpha in Maurik op Kerkplein 8

Iedereen is welkom. Dus heb je nog nooit een Alpha gevolgd? Dit is je kans! Een avond begint om 18.00 uur, met een gezellige maaltijd, daarna is er een inspirerende inleiding waar je over doorpraat met andere deelnemers. De volgende avonden zijn op: 17 en 31 oktober, 21 november, 19 december 2022, 9 en 23 januari 2023. 

Wil je meer weten bel of app naar ds. Simon de Kam 06-40098501