logo_transparante achtergrondAlpha Maurik: Rooms Katholiek en Hervormd Maurik samen!
najaar 2017

 

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

compas en bijbel ingezoomdVoor wie?

Iedereen is welkom! Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Is er een Geest van God? Hoe zit het kwaad in de wereld en God? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou!

Waarom?

Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Je ontmoet zowel katholieke, hervormde als zoekende mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

De Alpha beginnen met een gezellige en lekkere maaltijd. (Niet verplicht, maar wel heel gezellig! De maaltijd begint om 18.30 uur) Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen.


stoel met rugzakLijkt het je wat? Je bent van harte welkom op de Alpha in Maurik op de donderdagen vanaf 18.30 uur.

In het najaar van 2016 hebben we de eerste vijf bijeenkomsten gehad. Vanaf 12 oktober willen we de laatste vijf organiseren. Ook wanneer je de eerste vijf niet geweest bent kun je deze laatste toch volgen. Want alle thema’s die we bespreken staan ook op zichzelf en steeds zijn jouw vragen en jouw inbreng doorslaggevend.

We hebben een planning gemaakt voor het najaar: 12 en 26 oktober, 9 en 23 november op de donderdagen om 18.30 uur bij Marinus van Olderen, Prinses Marijkelaan 41 in Maurik.

We doen ook een bijeenkomst tijdens het eerste weekend van november. Dit kan op zaterdag 4 november zijn, maar ook op zondag 5 november. Dat bepalen we samen!

De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Bel of mail één van ons gerust.

Aanmelding en informatie bij

Meer informatie over de Alpha vind je op www.alpha-cursus.nl