Adventsproject 2017

“Een boek vol verwachting”

Op zondag 3 december 2017 starten wij met het adventproject ‘Een boek vol verwachting’. Met de kinderen lezen we een bijzonder boek, waarin de verwachting centraal staat. Zo komt het kerstfeest dichterbij.

De Bijbellezingen voor deze periode komen uit het boek Jesaja. Hij schreef een bijzonder boek, waarmee hij de mensen van zijn tijd (maar ook later) moed insprak. Zijn boek lijkt wel wat op een dagboek: het gaat over dingen die gebeuren en hoe mensen zich daarbij kunnen voelen. Maar het bijzondere van dit ‘dagboek’ is dat het niet gaat over dagen die al geweest zijn, maar over dagen die nog komen gaan. Jesaja kijkt verder dan het verdriet en de angst van vandaag: hij ziet dat God voor mensen blijft zorgen, dat hij zal komen om zijn volk te redden.

Bij dit project hoort een groot projectboek, dat op een standaard voorin de kerk zal komen te staan. Voor elke zondag zijn er twee nieuwe bladzijden in het boek, met een grote illustratie bij het Bijbelverhaal, een tekst die door kinderen kan worden voorgelezen en een activiteit voor tijdens de kinderkerk.

En zo komen we uiteindelijk uit bij het kinderkerstfeest. Dat zullen we dit jaar iets anders gaan doen dan wat we gewend zijn. We willen namelijk op zondag 24 december, in de ochtenddienst, het kerstfeest vieren met jong en oud. Waarom ieder een eigen dienst, wanneer je eigenlijk allemaal samen het kerstfeest zou willen vieren? Dat betekent dat we op vierde Advent een “extra” gezinsdienst zullen hebben met elkaar. En dat er geen apart kinderkerstfeest is.

Bij deze bijzondere gezinsdienst zal het thema zijn “God komt dichtbij”. In Lucas 1 vers 26-38 lezen we die ochtend de aankondiging van de geboorte van Jezus. We zijn nu druk bezig met de inhoudelijke voorbereiding, dus we kunnen hier nog niet zo veel over vertellen.

Na de dienst zal er voor de kinderen van de kinderkerk én hun ouders, een gezellig kerstbrunch zijn in het verenigingsgebouw. Informatie daarover zal via de mail worden verstuurd aan de ouders.

In de kerstvakantie zal er op de zondagen 31 december 2017 en 7 januari 2018 geen “gewone” kinderkerk zijn in verband met de vakantie. Maar komt gerust naar de kerk! We zorgen dat er ook voor de kinderen iets te doen is in de dienst.

We hopen dat u ook dit jaar weer met ons meeleeft naar Kerst. U bent van harte welkom in ieder geval om mee te doen, jong en oud!

De kinderkerkleiding.