Pastorale brief 7 juni 2020

Terwijl de natuur weer een beetje (broodnodige) regen krijgt, hebben wij voor u de 12e Pastorale Brief samengesteld ter voorbereiding op zondag 7 juni 2020. De komende weken zullen de diensten in het teken staan van mensen in de eerste Christengemeente. Bijzonder om te horen en te lezen hoe deze mensen, in een tijd waarin gemeentezijn pas echt beperkingen kende door vervolging en onrust, toch manieren wisten te vinden om samen te komen en de blijde boodschap met elkaar te delen.

En zo mag die tijd ook een voorbeeld zijn voor nu. Voor de manieren waarop wij, weliswaar gebonden door het afstand houden van elkaar, toch gemeente kunnen zijn. Wij kennen gelukkig geen vervolging en verdrukking om onze geloofsovertuiging. Andere delen van de wereld kennen die helaas nog wel. Daar kunnen en moeten we een stem tegen laten horen. De komende weken hopen we te horen hoe de mensen die aan het begin van onze Christelijke geloofsgemeenschap een voorbeeld waren voor toen, maar wellicht ook nog steeds voor ons, nu…

Tot slot willen wij natuurlijk niet voorbij gaan aan het feit dat gisteren (4 juni 2020), op veel adressen in Maurik en elders in het land, de vlag uitgestoken is voor alle tieners die in deze bijzondere periode toch hun diploma hebben gehaald: VAN HARTE GEFELICITEERD!