Startweekend 2017

Wat een zegenrijk en kleurrijk startweekend op 2 en 3 september hebben we achter de rug!

Dank aan alle mensen die dit hebben mogelijk gemaakt. Dit zijn er velen en er is veel tijd in gestopt! Nogmaals erg veel dank! Ik deel maar even van mijn eigen indrukken.

Zaterdag de jeugd

Na het onweer op zaterdagmiddag in Maurik zijn de kinderen en tieners met hun leiding, na overleg met ouders, naar het Eiland vertrokken.
Daar was het erg gezellig. Heerlijk in en bij het water! Genieten van de schepping. Fijn met elkaar kinderliederen gezongen. Heerlijke BBQ!

Daarna prachtig kampvuur waar het erg gezellig was. Dan een overnachting waar sommigen het koud hadden. Opstaan bij de ochtendzon was prachtig en afbreken ging ook goed. Ze waren al om 9.30 uur in de kerk waren. TOP!!

Kerkproeverij op zondag

Vanaf 9.15 uur druppelden de eerste mensen binnen die op uitnodiging waren gekomen en die in alle rust ontvangen konden worden met kof e en cake een korte rondleiding door de kerk en gewoon even kennismaken. Steeds meer, voor mij onbekenden, kwamen binnen.

Heel dankbaar voor degene die uitgenodigd hebben en dat er dus ook verschillende waren die er gehoor aan hebben gegeven! Tijdens de dienst was er één en al aandacht van jong tot oud. Zowel tijdens het zingen en bidden, bij de gesprekken met tieners en kinderen de preek en datgene wat enkele gemeenteleden vertelden van hun werk in onze kerk.

Wel heel bijzonder was het Bijbelverhaal dat werd verteld met vier kartonnen en drie splitpennen door Ciska Heemsbergen. Heel knap! Na de dienst vele gesprekken over het beste idee voor de Hervormde Gemeente te Maurik, onder genot van koffie, koek van Kate en cake van Heiltje.

Om 16.00 uur startte het multiculturele eetfestijn. Er kwamen velen en wat hebben we genoten van dit festijn van zowel de heerlijke gewone Hollandse hamburgers (88!) als de Congolese vis en kip met groentesaus en bonensaus met rijst of griesmeel. De Eritrese koffie die ter plekke gebrand werd. De Turkse warme hapjes. Hapjes uit Israel. Poolse worst. Divina salade. Heerlijke hapjes van andere gemeenteleden.

Ter afsluiting de zangdienst waar we met 80 personen aanwezig waren en gevuld met mooie verrassingen. Heel in het bijzonder het christelijke gezin (dat al jaren in Maurik woont en waarvan de ouders in Congo geboren zijn), zong, klapte en danste in het Frans en Lingala.

Voor velen smaakt deze kerkproeverij naar meer. Meer van God. Meer van Zijn liefde in Christus voor ons.

Ds. Simon de Kam