Sint Maartensfeest in Maurik

De gezamenlijke kerken van Maurik organiseren in de eerste week van november het Sint Maartensfeest.  Traditiegetrouw is dit in Maurik meer dan alleen een lampionoptocht.

De kinderen van Maurik worden uitgenodigd om in de geest van Sint Maarten iets te doen voor kinderen die het minder goed hebben.

Dit jaar willen geld bijeen brengen voor de Stichting Nakuru Children’s Project in Kenia. http://www.nakuruchildrensproject.org/

De Stichting’ Nakuru Children’s Project richt zich op het voorkomen en bestrijden van armoede en moeilijkheden van kinderen, jongeren en hun families in Kenia. Het verbeteren en promoten van onderwijs en het helpen toegang te verlenen tot onderwijs aan personen onder de leeftijd van 25 jaar in Kenia. En het waarborgen en bevorderen van de gezondheid van kinderen en jongeren  onder de leeftijd van 25 jaar in Kenia door medische en andere vormen van voorzieningen.

De Maurikse Annemarieke Blankestein is voorzitter van deze stichting en werkt, naast haar werk als promovendus, als vrijwilliger in Nakuru, Kenia om de kinderen te helpen.

De stichting van Annemarieke werkt in nauwe samenwerking met Nyathuna Primary School. Dit is een lokale basisschool in Nakuru. Het project is gebaseerd op een lokale hulpvraag, die altijd door de lokale projectcoördinatoren geïdentificeerd wordt. Dit zijn leraressen die verbonden zijn aan de school, die zich uit liefde vrijwillig inzetten voor de leerlingen uit hun gemeenschap. Zo wordt er gebruik gemaakt van lokale inzichten om gezamenlijk problemen op duurzame wijze op te lossen. De kinderen krijgen ook op school te eten.

Een schoollunch kost € 0,40. Wij willen tijdens de Sint Maartensaktie geld inzamelen  om de schoolgaande kinderen een gratis lunch te geven, zodat ze allemáál te eten krijgen.  Wij hopen dat de Maurikse jeugd weer erg hun best gaat doen om geld daarvoor bijeen te sprokkelen.
Om in de sfeer van de school te blijven doen we de jeugd de suggestie om aan de slag te gaan met het maken van dingetjes die met eten te maken hebben (bijvoorbeeld een lunchboxje) om die daarna voor dit goede doel te verkopen aan familie en goedwillende Maurikse inwoners.

Om iedereen op weg te helpen zullen na de herfstvakantie een aantal voorbeelden in de hal van de Brede School tentoongesteld worden.

Daar kunt u ook nadere informatie vinden over het doel van het project.

Startschot op zondag 4 november

Iedereen, jong en oud, kerkelijk of niet, is van harte uitgenodigd in een oecumenische gezinsviering op zondag 4 november 2018 om 10.00 uur in de St. Maartenskerk op het Kerkplein in Maurik. Daarna zal het voor iedereen duidelijk zijn wie die Maarten, die 1700 jaar geleden werd geboren, was en waarom hij ons in deze tijd nog inspireert. Er wordt gecollecteerd voor het Naguru Children’s Project.

Lampionnen maken op woensdagmiddag 7 november
Tussen 14.00 -16.00 uur is iedereen van harte welkom in de Hervormde kerk om een prachtige (gratis) lampion in elkaar te knutselen. Ook kan je hier nog aan de slag voor een lastminute lunchbox of iets dergelijks.

Lampionoptocht
Zaterdagavond 10 november wordt het ‘verdiende’ geld ingezameld bij de Sint-Maartenskerk.

Komt allen! Neem het geld  mee én een lampion want om 19.00 uur verzamelen we ons voor een feeërieke lampionoptocht door het dorp, voorafgegaan door Sint Maarten te paard.

Halverwege gaan we bij zorgcentrum ‘De Valentijn’ naar binnen om de lampions te showen en het Sint Maartensverhaal te vertellen en te zingen.

De optocht eindigt bij de R.-K. kerk. De eerste schatting van de inzameling zal dan bekend worden gemaakt en ieder kind krijgt een snoepje mee als kleine dank voor alle moeite.

Voor meer informatie kunt u bellen met Ria Kragten (06 12558646) of Albert Visser (0344-689031)